O nás
Naše kliniky

5. 7. 2020

V Brně se koná mezinárodní sympozium Unicy a McGill University

header-image
header-image

Institut reprodukční medicíny Unica bude společně s partnerskou McGill University Montreal vzdělávat české gynekology. Na mezinárodním sympoziu, které proběhne ve čtvrtek 22. ledna 2015 v hotelu Voroněž v Brně, budou přednášet čeští i zahraniční odborníci o problematice stárnutí vaječníků, zachování plodnosti u onkologicky nemocných pacientek a operačních technikách před IVF.

„Jsem rád, že po nedávném setkání v Lyonu můžeme pozvat kolegy z Kanady a Francie k nám do Brna a podělit se s ostatními lékaři o nejnovější poznatky světové reprodukční medicíny. Každý zpřednášejících bude referovat o problematice, na kterou se specializuje. Myslím, že program je pestrý a zajímavě zkombinovaný,“ uvedl Prof. Zdeněk Malý, přednosta institutu reprodukční medicíny Unica, která sympozium pořádá.

Profesor Malý pohovoří o aktuálně diskutovaném tématu stárnutí vaječníků a kvalitě vajíček. Jeho kolega, profesor Hananel Holzer, přednosta montrealského McGill Reproductive Centre, se kterým Unica loni v létě uzavřela strategické partnerství, se bude věnovat problematice zachování plodnosti u onkologicky nemocných pacientek, na kterou se specializuje. Další host, profesor Antoine Watrelot z kliniky CRES L ́Hopital Natecia z Lyonu, světově uznávaný odborník na fertiloskopii, promluví o prospěchu a riziku adhesiolýzy předvlastní léčbou sterility. MUDr. Martina Novotná, specialistka na reprodukční endokrinologii z Unicy, bude přednášet o funkční ovariální rezervě. Posledním hostem potom bude MUDr. Vladimír Dvořák, přednosta brněnského Centra ambulantní gynekologie a primární péče a místopředseda České gynekologické a porodnické společnosti. Pohovoří o stále vyšším významu moderní hysteroskopie před IVF.

„Náš obor jde velmi rychle kupředu. Stále vyhodnocujeme stávající a vyvíjíme nové postupy a metody, získáváme nové poznatky. Chceme být stále mezi špičkou, a proto si myslím, že je velmi užitečné pravidelně se setkávat s ostatními odborníky ze zahraničí a o své zkušenosti se vzájemně podělit,“ uzavírá profesor Malý. Sympozia se zúčastní přibližně 70 gynekologů.

Kontaktujte nás

Související články

header-image

24. 4. 2024

Má životní prostředí vliv na vaši plodnost?

Naše zdraví, zejména plodnost, je významně ovlivněno prostředím, ve kterém žijeme. Vystavení určitým faktorům životního prostředí může mít podle stále rozsáhlejšího výzkumu škodlivé důsledky pro naše reprodukční zdraví.

header-image

22. 4. 2024

Více než 30 let podpory neplodnosti - Týden Povědomí o Neplodnosti

Od 21. do 27. dubna si celosvětově připomínáme Týden informovanosti o neplodnosti, který je věnován podpoře soucitu, porozumění a podpoře těch, kteří čelí problémům s početím.

header-image

11. 4. 2024

Kdo může být dárkyní vajíček?

Darovat vajíčka a pomoci tak neplodnému páru mít miminko je jistě nepředstavitelný pocit. Ne každá žena se ale dárkyní může stát...