O nás
Naše kliniky

18. 1. 2024

Neúspěšný IVF cyklus. A co dál?

header-image
header-image

Možná tento příběh znáte z doslechu, možná se jedná o vaši kamarádku nebo švagrovou. V horším případě si tímto složitým životním obdobím procházíte vy sama. Boj s neplodností je pro mnoho párů tvrdou zkouškou. Když se navíc namísto pozitivního těhotenského testu dočkáte jen dalšího neúspěchu, jen těžko se ubráníte pochybnostem.

Proč zrovna my? Co děláme špatně? Nebo co je vlastně špatně s námi?

IVF jako spásná léčba pro všechny?

O boji s neplodností se naštěstí mluví čím dál tím víc. Moderní věda pokročila natolik, že početí pomocí IVF léčby už dávno není tabuizované téma. Mnohdy se o něm dozvídáme právě z úst těch, u kterých byla tato metoda úspěšná tzv. na první dobrou. Proto by se mohlo zdát, že IVF je jasným řešením pro všechny neplodné páry. I přesto, že je jednou z nejpoužívanějších technik, rozhodně však není jedinou a už vůbec ne vždy účinnou pomocí.

Cesta každého páru k miminku je unikátní. A stejně tak i jejich situace. Podobně, jako nelze všechny nemoci světa léčit jedinou tabletkou, nemůžeme ani každý případ neplodnosti léčit jen jednou technikou. A i v případě reprodukční medicíny platí, že nezačneme-li se zajímat o opravdovou příčinu problému, důsledek nikdy nevyléčíme.

Správná diagnóza a individuální léčba jsou základ úspěchu

Individuální přístup a personalizovaná léčba jsou dvě hlavní kritéria, podle kterých byste měli reprodukční kliniku vybírat. Zavítáte-li do moderního prostředí kliniky Unica, setkáte se s rozmanitým týmem odborníků, kteří dohromady tvoří unikátní tým.

Tým, který se specializuje na komplikované případy neplodnosti a dokáže pomoci i těm párům, které si dříve prošly neúspěšnou léčbou. Unica byla první reprodukční klinikou v České republice a to jí dává důležitý náskok před ostatními. Za 30 let získal její tým důležité zkušenosti a know-how, díky kterým dnes dokáže pomoci drtivé většině pacientů. Za dlouhodobě vysokými procenty úspěšnosti léčby stojí právě fakt, že v Unica s každým párem pracují individuálně a soustředí se na správnou diagnózu jejich problému.

Máte za sebou i vy neúspěšné cykly IVF léčby a ztrácíte naději, že se vytouženého miminka dočkáte? Kontaktujte koordinátory léčby v Unica a zjistěte, že vaše šance stát se rodiči jsou vyšší, než si myslíte.

Kontaktujte nás

Související články

header-image

24. 4. 2024

Má životní prostředí vliv na vaši plodnost?

Naše zdraví, zejména plodnost, je významně ovlivněno prostředím, ve kterém žijeme. Vystavení určitým faktorům životního prostředí může mít podle stále rozsáhlejšího výzkumu škodlivé důsledky pro naše reprodukční zdraví.

header-image

22. 4. 2024

Více než 30 let podpory neplodnosti - Týden Povědomí o Neplodnosti

Od 21. do 27. dubna si celosvětově připomínáme Týden informovanosti o neplodnosti, který je věnován podpoře soucitu, porozumění a podpoře těch, kteří čelí problémům s početím.

header-image

11. 4. 2024

Kdo může být dárkyní vajíček?

Darovat vajíčka a pomoci tak neplodnému páru mít miminko je jistě nepředstavitelný pocit. Ne každá žena se ale dárkyní může stát...