O nás
Naše kliniky

4. 10. 2023

Maja Henigman: Vedení naděje a budování rodin jako koordinátorka IVF

header-image
header-image

Úvod: Maja Henigmanová, koordinátorka IVF, je velmi milá a ochotná koordinátorka, která hraje zásadní roli při pomoci párům během jejich cesty k léčbě neplodnosti. Jako most mezi pacienty a odbornými lékaři nabízí Maja neocenitelnou emocionální podporu, informační poradenství a koordinaci péče. Díky svým odborným znalostem a odhodlání věnovat se individuální péči se stala zásadní osobností v oblasti léčby neplodnosti. V tomto článku se budeme zabývat Majinou rolí ambassadorky naděje a pronikneme do jejích zkušeností a perspektiv v této oblasti.

Proces koordinace IVF:
Jako koordinátorka IVF na klinice Unica v České republice Maja zajišťuje, aby se párům dostalo komplexní péče od samého počátku. Během úvodní konzultace důkladně projde anamnézu páru, diagnózy a předchozí léčbu neplodnosti. Maja poskytuje podrobné informace o různých možnostech léčby neplodnosti, které jsou na klinice k dispozici, objasňuje postupy a řeší případné obavy. Díky úzké spolupráci s párem Maja usnadňuje jejich přípravu na konzultace s vedoucím lékařem, zefektivňuje proces a zajišťuje, aby se k lékaři dostaly důležité informace předem.

Nepřetržitá podpora po celou dobu léčby:
Majino zapojení nekončí úvodní konzultací, ale zůstává pro páry dostupným zdrojem po celou dobu jejich léčby. Ať už jde o poskytování aktuálních informací, zodpovídání otázek nebo emoční podporu, Maja je tu pro své páry. Její neochvějná oddanost zajišťuje, že se pacienti cítí podporováni a pochopeni během období, které může být emocionálně náročné.

Výhody léčby v zahraničí:
Maja se často setkává s dotazy na výhody léčby neplodnosti v zahraničí. Vysvětluje, že ačkoli protokoly a léky používané v různých zemích mohou být podobné, léčba v zahraničí má své nezanedbatelné výhody. Specialisté v zahraničí bývají flexibilnější, ochotní zkoušet různé kombinace léků a méně obvyklé protokoly. Kromě toho se léčba v zahraničí často odlišuje holistickým a individuálním přístupem, který párům nabízí komplexnější a na míru šité zkušenosti. Maja zdůrazňuje, že ačkoli je kvalita péče ve Slovinsku chvályhodná, větší spolupráce a otevřenost mezi klinikami a ochota spolupracovat se zahraničím by mohly oblast léčby neplodnosti dále posílit.

Majina denní rutina: V denním režimu Maji je patrné její pracovní nasazení. Poté, co odveze své děti do školy a školky, věnuje ráno vyřizování nesčetných e-mailů a soukromých zpráv, včetně těch z facebookové skupiny, kterou spravuje a která se zaměřuje na podporu neplodnosti. Čas věnuje také přípravě vzdělávacích článků pro své webové stránky. Díky nástěnce nad počítačem, na které jsou zobrazeny aktivní páry a těhotné ženy v její péči, Maja zajišťuje, aby měla přehled o pokroku každého jednotlivce. Odpoledne se věnuje svým dětem, připravuje jídlo a je k dispozici pro telefonické konzultace s páry, které hledají informace nebo další podporu.

Snaha pomáhat neplodným párům:
Majina osobní cesta léčbou neplodnosti formovala její hlubokou empatii pro ostatní, kteří čelí podobným výzvám. Po hledání informací a podpory na internetových fórech se Maja zapojila do skupiny na Facebooku, což ji nakonec přivedlo k vedoucí úloze. Její rozsáhlé znalosti v této oblasti jsou výsledkem jejího vzdělání v oblasti zdravotnických věd, klinického výcviku a spolupráce s Dr. Tomášem Frgalou, vedoucím lékařem kliniky Unica. Majiny vlastní zkušenosti posílily její porozumění potřebám pacientů a jsou hnacím motorem jejího úsilí o jejich blaho.

Zvládání vysokých očekávání a neúspěchů:
Přestože Maja považuje své povolání za krásné a obohacující, uvědomuje si jeho náročnost. Léčba neplodnosti může být pro páry emocionálně náročná a ne všechny postupy vedou k úspěchu. Maja klade velký důraz na to, aby párům poskytovala přiměřenou emocionální podporu a vyvažovala empatii s profesionalitou. Věří v upřímný a realistický přístup k párům a nabízí jim spíše transparentnost.

Kontaktujte nás

Související články

header-image

17. 2. 2023

Příběh paní Landersheim

Málokdo dokáže pochopit situaci neplodného páru jako ten, kdo si jí sám prošel. Proto bychom s vámi chtěli sdílet tento příběh naší pacientky Sabine. Možná některým z vás dodá motivaci a odvahu, které jsou při léčbě neplodnosti tolik potřeba.

header-image

3. 3. 2022

Maďarské páry si mohou v České republice konečně splnit své sny

V mnoha případech páry, které se potýkají s neplodností, podstupují řadu zákroků, než se setkají se zjištěním, že z vlastních vajíček ženy otěhotnět nelze.

header-image

11. 2. 2022

Všechny začátky jsou těžké

S manželem jsme se poznali před pár lety a nyní je nám oběma skoro 40 let. Chtěli jsme si splnit sen o společném dítěti a po roce neúspěšných pokusů jsme navštívili lékaře na reprodukční klinice v Itálii.