O nás
Naše kliniky

29. 2. 2024

Embryoskop: co to je a jak funguje

header-image
header-image

Pokud nejste lékař nebo lékařský odborník, může být obtížné orientovat se v mnoha specifických termínech týkajících se plodnosti, zejména pokud se vztahují k technickým metodám. Tímto článkem vám chceme pomoci v pochopení jednoho z těchto pojmů: embryoskop.

Co je to embryoskop?

Embryoskop je inkubátor, který umožňuje nepřetržitý pohled na embrya v reálném čase. Skládá se z kamery, která je schopna pořizovat snímky každých 10 minut během celého embryonálního vývoje embryí in vitro. Umožňuje lékařům sledovat změny na embryích v reálném čase, které by při použití běžného inkubátoru zůstaly nepovšimnuty. Embryoskop je skutečně přínosný, protože s ohledem na běžné inkubátory umožňuje provádět hodnocení ve specifických časech. Na rozdíl od běžného inkubátoru embryoskop automaticky pořizuje snímky každých 10 minut, aniž by bylo nutné embrya z inkubátoru vyjmout.

Jak embryoskop funguje?

Pokud jde o mechanismus, embrya vzniklá při IVF se uloží do inkubátoru na 3-5 dní, během nichž se vyvíjejí. Embryoskop umožňuje embryím vyvíjet se tak, jako by se nacházela ve vejcovodu, a kopíruje všechny okolní podmínky. Embryoskop pak vybere životaschopná embrya, která lze buď přímo přenést nebo zmrazit pro budoucí pokusy.

Embryoskop vybírá kvalitní embrya podle jejich morfologie (velikost buněk, symetrie, počet buněk nebo jejich fragmentace). Tyto vlastnosti můžeme sledovat od oplodnění až po přenos. Můžeme také přidat povinná pozorování, jako je přiměřená rychlost vývoje a správná chronologie vývoje embrya. Embryoskop je užitečnou technikou pro ty, kteří podstupují léčbu IVF, a ještě vhodnější je, když je vybrán velký počet embryí.

Lékaři a koordinátoři ve společnosti Unica jsou připraveni poskytnout vám informace a rady o tom, jak by vám embryoskop mohl pomoci při plnění vašeho snu o zdravém dítěti.

Kontaktujte nás

Související články

header-image

24. 4. 2024

Má životní prostředí vliv na vaši plodnost?

Naše zdraví, zejména plodnost, je významně ovlivněno prostředím, ve kterém žijeme. Vystavení určitým faktorům životního prostředí může mít podle stále rozsáhlejšího výzkumu škodlivé důsledky pro naše reprodukční zdraví.

header-image

22. 4. 2024

Více než 30 let podpory neplodnosti - Týden Povědomí o Neplodnosti

Od 21. do 27. dubna si celosvětově připomínáme Týden informovanosti o neplodnosti, který je věnován podpoře soucitu, porozumění a podpoře těch, kteří čelí problémům s početím.

header-image

11. 4. 2024

Kdo může být dárkyní vajíček?

Darovat vajíčka a pomoci tak neplodnému páru mít miminko je jistě nepředstavitelný pocit. Ne každá žena se ale dárkyní může stát...