O nás
Naše kliniky

27. 9. 2023

Dvoutýdenní čekání: co dělat

header-image
header-image

Konečný cíl může být plný radosti a štěstí, jak nám říkají naši pacienti, když nám děkují za podporu při vytváření vlastní rodiny. Některé kroky této cesty jsou však obtížnější než jiné. Jedním z psychicky nejnáročnějších období je pravděpodobně dvoutýdenní čekání. 

Čekání na výsledek

Dvoutýdenní čekání je dvoutýdenní období mezi přenosem embrya a prvním těhotenským testem. Páry mohou v těchto dnech zažívat stres. Prvním krokem, jak tomuto časovému úseku čelit, je uvědomit si, že je normální cítit se trochu úzkostně.

Ženy se obvykle nemohou dočkat, až si udělají test a budou znát výsledek co nejdříve. Naši lékaři však doporučují vyčkat a test si udělat až na konci dvoutýdenní lhůty, abyste získaly smysluplný výsledek.

Jeho provedení dříve může ještě zvýšit míru stresu, pokud je negativní. A hlavně může být falešně negativní jen proto, že neuplynulo dost času na to, aby se pozitivní výsledek projevil.

Co byste tedy měli během této doby dělat? 

Co se týče fyzické stránky, naši lékaři doporučují vyhnout se aktivitám, jako je zvedání těžkých vah, ale není nutné úplně přestat s jakýmkoli cvičením. Stále můžete jít na lehkou procházku, zejména pokud se díky tomu cítíte uvolněně a pomáhá vám to uvolnit mysl.

V této fázi je zásadní, abyste dosáhli správné rovnováhy mezi myslí a tělem. Ve společnosti Unica to považujeme za prioritu, a proto nabízíme specializovaný program holistického přístupu. Unica se od ostatních českých klinik odlišuje tím, že nabízíme kombinaci nejmodernějších lékařských postupů s východní medicínou.

V současné době nabízíme podporu odborníků na plodnost, jako jsou psychologové, akupunkturisté, odborníci na výživu, fyzioterapeuti a instruktoři jógy plodnosti, kteří vás podpoří na vaší cestě. Jedním z prvních kroků k uvolnění vašeho těla a mysli po transferu na začátku dvoutýdenního čekání může být například akupunktura.

Během dvoutýdenního čekání může být užitečné podpořit tělo a plodnost vyváženou stravou. Mezi potraviny podporující plodnost patří například ryby s nízkým obsahem rtuti, potraviny bohaté na foláty, ovoce, zelenina a avokádo.

Čemu se raději vyhnout?

Složité sacharidy, alkohol a káva nejsou nejlepšími spojenci plodnosti. Pro konkrétnější a individuální výživové rady mějte na paměti, že se vždy můžete obrátit na našeho nutričního specialistu. Pokuste se co nejvíce relaxovat a minimalizovat stres.

Neváhejte nás kontaktovat, naše koordinátorky vám rády pomohou.

Kontaktujte nás

Související články

header-image

24. 4. 2024

Má životní prostředí vliv na vaši plodnost?

Naše zdraví, zejména plodnost, je významně ovlivněno prostředím, ve kterém žijeme. Vystavení určitým faktorům životního prostředí může mít podle stále rozsáhlejšího výzkumu škodlivé důsledky pro naše reprodukční zdraví.

header-image

22. 4. 2024

Více než 30 let podpory neplodnosti - Týden Povědomí o Neplodnosti

Od 21. do 27. dubna si celosvětově připomínáme Týden informovanosti o neplodnosti, který je věnován podpoře soucitu, porozumění a podpoře těch, kteří čelí problémům s početím.

header-image

11. 4. 2024

Kdo může být dárkyní vajíček?

Darovat vajíčka a pomoci tak neplodnému páru mít miminko je jistě nepředstavitelný pocit. Ne každá žena se ale dárkyní může stát...