Proč byste měli začít cvičit reprodukční jógu?

header-image
header-image

V hindštině slovo jóga znamená „sjednotit“. Reprodukční jóga je forma jógy sjednocující pozice, meditaci a relaxaci. Tento typ jógy umožňuje ženám věnovat jejich energii své plodnosti a to tím, že pracují na svém nervovém i reprodukčním systému současně. Reprodukční jóga je vhodná pro všechny ženy; pro ty, které chtějí otěhotnět, ale i pro ty, které se ve svém těle chtějí cítit dobře.
S reprodukční jógou můžete začít kdykoliv, když máte pocit, že by to mohlo být užitečné, nebo když začnete přemýšlet o miminku. Tento typ jógy se doporučuje cvičit dvakrát týdně.
Na klinice Unica jsme pro vás natočili mnoho videí s lekcemi reprodukční jógy, které můžete sledovat v několika jazycích. Vybrat si můžete mezi jednoduššími a těžšími cviky a jógu si tak zacvičit i z pohodlí svého domova.
Jak přesně reprodukční jóga ovlivňuje vaše tělo? Tato cvičení mají vliv na nervový parasympatický systém a tělo tak uklidňují. Studie ukazují, že právě stres může mít negativní vliv na vaši plodnost. Reprodukční jóga se také hodně zaměřuje na pánev, hlavní část vašeho těla související s plodností. Cvičením reprodukční jógy vzniká v prostoru pánve, v děloze a také mezi boky více místa. Každý orgán, který se do cvičení zapojuje, hraje v celkové plodnosti důležitou roli.
Reprodukční jóga působí také jako psychologická pomoc, jelikož ženy psychicky připravuje na fakt, že budou brzy pod srdcem nosit dítě. Mozek tak vysílá tělu signál, aby se připravilo a zvyklo si na budoucí těhotenství.
Je prokázáno, že reprodukční jóga usnadňuje léčbu neplodnosti. Studie Harvardské univerzity ukázala, že reprodukční jóga zvyšuje šance na otěhotnění žen v počátku léčby o více než 30 %. Celkem 55 % žen, které se této studie zúčastnily, otěhotnělo v rámci následujícího roku po jejím zveřejnění.

To je také důvod, proč na klinikách Unica lekce reprodukční jógy nabízíme a proč je tato aktivita součástí našeho holistického přístupu k plodnosti. Konceptem holistic fertility a spojením nejmodernějších technologií a celostního přístupu v léčbě neplodnosti je Unica v České republice unikátní. Pro splnění vašeho snu být rodiči se totiž vždy snažíme udělat maximu.

Kontaktujte nás

Související články