O nás
Naše kliniky

26. 4. 2023

Metoda asistovaného hatchingu

header-image
header-image

Asistovaný hatching je jednou z metod léčby neplodnosti, kterou na klinikách Unica využíváme. Abychom vám přiblížili tento proces a jeho důsledky, připravili jsme pro vás nový blogový článek.
Po transferu se obvykle embrya dále vyvíjejí v děloze po dobu 5 nebo 6 dnů, dokud žena neotěhotní. Když je embryo ve stádiu blastocysty, vyvine se v něco, čemu říkáme „zona pellucida“. Tato ochranná membrána buňkám embrya usnadňuje průchod do dělohy. Vlivem vývoje embrya ochranný obal „zona pellucida“ po několika dnech praskne a embryo se uhnízdí v děloze. Tento přirozený proces však mohou doprovázet problémy, kvůli kterým se embryu nepodaří správně uhnízdit. Proto také v roce 1990 vznikla metoda asistovaného hatchingu.
Asistovaný hatching se provádí během 3. dne. Před transferem embrya uděláme pomocí laserového paprsku v "zona pellucida" malý otvor a usnadníme tak otevření tohoto ochranného obalu embrya. Poté embryo před transferem ponecháme 2 až 3 dny v inkubátoru. Tuto metodu asistovaného hatchingu lze stejně dobře použít u zmrazených embryí.

Jste i vy vhodným kandidátem pro metodu asistovaného hatchingu? Obvykle jej doporučujeme ženám s vysokými hladinami hormonu FSH ve 3. dnu, je-li kvalita embrya nízká nebo prodělal-li pár již několik neúspěšných IVF cyklů.
Volba této techniky je důležitým rozhodnutím ve vaší léčbě neplodnosti. Proto byste se vždy měli nejprve poradit s odborníky.
Náš tým na klinice Unica je tu i proto, aby vám pomohl udělat to nejlepší rozhodnutí a podpořil vás na cestě za vaší perfektní rodinou! Máte nějaké dotazy? Neváhejte nás kontaktovat, rádi na ně odpovíme.

Kontaktujte nás

Související články

header-image

27. 3. 2024

Přichází jaro – období nových začátků a plodnosti

Jaro je již tradičně symbolem nového začátku. Příroda ožívá a všechno začíná růst a kvést. Stromy se zelenají, květiny vystrkují první poupata a ptáci zpívají, aby přivítali novou sezónu.

header-image

20. 3. 2024

Mimoděložní těhotenství

Každé těhotenství, které se vyvine mimo dělohu, se nazývá mimoděložní těhotenství. K tomu dochází, když se oplodněné vajíčko uhnízdí v oblasti, která není schopna udržet jeho růst.

header-image

13. 3. 2024

Jak vaše strava ovlivňuje vaši plodnost?

Strava a životní styl jsou zásadními prvky pro vaše reprodukční zdraví. Existuje několik životně důležitých živin, které vaši plodnost dokážou podpořit.