O nás
Naše kliniky

26. 2. 2021

Patricie a Ghislain

header-image
header-image

Velké plány a naděje, které střídají obavy a mnohdy zklamání. I taková může být cesta za vytouženým miminkem. Než se budoucí rodiče dočkají šťastného konce, čeká je zkouška trpělivosti a odhodlání. Ne jinak tomu bylo i u Patricie a Ghislaina, kteří poprvé navštívili kliniku Unica v roce 2016. Dnes jsou díky prvotřídní IVF léčbě a dárcovskému programu Unica rodiči tří krásných dětí. Jak vzpomínají na svůj boj s neplodností a jaké jsou jejich zkušenosti se zahraniční IVF léčbou?

 

Jak dlouho jste se snažili o miminko? 

"Poprvé nám to trvalo 2 roky. Studovala jsem zrovna na odbornou asistentku pro děti a v roce 2013-2014 jsem promovala. S manželem jsme miminko dlouho plánovali. Můj gynekolog mi poté doporučil lékaře v jednom centru asistované reprodukce. Během návštěvy mi bylo řečeno, že vzhledem k mému věku (43 let) se mohu s dítětem rovnou rozloučit. Už je prý pozdě a žádné centrum mě v takovém věku nebude léčit. Byl to pro nás obrovský šok. Dva roky nato, v roce 2016, se nám narodilo díky klinice UNICA naše první dítě. A po čtyřech dalších letech se nám opět díky této klinice narodila dvojčata, holčička a chlapeček."

Pokoušeli jste se o léčbu již na jiných klinikách? / Proč jste si vybrala právě Unica? 

"V roce 2015 jsme odjeli na víkend na Ukrajinu, abychom viděli, jak to probíhá na klinice, která nám nabídla IVF léčbu s darovanými vajíčky. Ihned po našem příjezdu nám udělali vyšetření a okamžitě započala léčba. Po návratu zpět do Francie jsme s manželem měli zvláštní pocit. Všechno šlo až moc rychle, byl na nás vyvíjen tlak, abychom se k nim opět vrátili. Rozhodli jsme se tedy léčbu ukončit už kvůli tomu, že během několika telefonátů nám bylo řečeno pár věcí, které nebyly úplně koherentní. Začali jsme tedy s manželem hledat jinou kliniku. Strávili jsme několik nocí hledáním klinik reprodukční medicíny, pročítali jsme různá diskuzní fóra, až jednoho dne manžel natrefil na 2 kliniky v České republice. Jednou z klinik byla Unica v Brně, protože v roce 2016 pražská klinika ještě neexistovala. Měla nás na starost jedna velmi milá koordinátorka, která nás vyslechla, naplánovala konzultaci a informovala nás o všech vyšetřeních, které jsou potřeba udělat."

Jak jste si cítila, když jste poprvé navštívila naší kliniku? 

"Po všech vyšetřeních jsme se rozhodli přijet do Prahy a utvrdili jsme se v profesionalitě této kliniky. Zdravotnický personál si nás vyslechl a odpověděl na všechny naše otázky. Můj manžel mi poté řekl: „Miláčku, tohle je to místo, kde budeme mít miminko.“ 

Jaké pro vás bylo podstoupit léčbu v jiné zemi? 

"I když léčba probíhá v cizí zemi, je to všechno velmi jednoduché. Klinika Vám pošle emailem léky, které je třeba užívat. Stačí si pak zajít k Vašemu gynekologovi, který předepíše recept a ten předložíte v lékárně. Co se týká složení jednotlivých léků, není zde žádný velký rozdíl. Léky ve Francii jsou stejné jako v České republice, takže žádný strach."

Jak probíhal samotný výběr dárkyně, co pro Vás bylo rozhodující? 

"Co se týče dárkyně, výběr byl velmi jednoduchý, protože klinika má v databázi pouze mladé dárkyně."

Jaká emoce se Vám vybaví, když jste poprvé uslyšela být srdíčko? 

"Páááni, obrovská emoce! Plakala jsem štěstím! Sen se stal skutečností."

Co byste poradili párům, které váhají s tím zda podstoupit umělé oplodnění/oplodnění s darovanými vajíčky? 

"Člověk do toho musí dát vše a důvěřovat odborníkům. Náš příběh mluví za vše!"

 

Kontaktujte nás

Související články

header-image

4. 10. 2023

Maja Henigman: Vedení naděje a budování rodin jako koordinátorka IVF

header-image

17. 2. 2023

Příběh paní Landersheim

Málokdo dokáže pochopit situaci neplodného páru jako ten, kdo si jí sám prošel. Proto bychom s vámi chtěli sdílet tento příběh naší pacientky Sabine. Možná některým z vás dodá motivaci a odvahu, které jsou při léčbě neplodnosti tolik potřeba.

header-image

3. 3. 2022

Maďarské páry si mohou v České republice konečně splnit své sny

V mnoha případech páry, které se potýkají s neplodností, podstupují řadu zákroků, než se setkají se zjištěním, že z vlastních vajíček ženy otěhotnět nelze.