O nás
Naše kliniky

11. 4. 2023

Den otevřených dveří v Unica. Otestujte si zdarma svoji plodnost

header-image
header-image

Už 13. května se dveře klinik Unica v Praze a Brně otevřou dokořán a naše týmy specialistů zde nadšeně přivítají všechny, kteří se zajímají o reprodukční medicínu. A nejen to! Návštěvnice, které by si rádi ověřily svoji plodnost, získají unikátní šanci podstoupit krevní AMH test plodnosti zcela zdarma.

Objednejte se na bezplatný AMH test v Unica

Chcete i vy zjistit, jak jednoduché nebo naopak složité by pro vás bylo založit rodinu? Stačí si rezervovat konkrétní čas v našem online rezervačním formuláři. V den otevřených dveří vám naše šikovné sestřičky odeberou krev a přibližně po týdnu vás koordinátorka kliniky kontaktuje s výsledky testu a doporučením na další postup.

Díky bezplatnému AMH testování se dozvíte, jakou ovariální rezervu vaše tělo má a plánování vašeho rodičovství tak získá přesnější časový horizont. Pokud testy odhalí hraniční hodnoty, je vhodné uvažovat o zmrazení vajíček, díky kterému si své pozdější mateřství můžete tak trochu pojistit.


Rezervujte si svůj termín AMH testu ZDE

*V případě, že Váš preferovaný čas bude již obsazený, můžete se zaregistrovat jako náhradnice (žlutě označená událost). Jakmile se místo uvolní, dáme Vám vědět.


AMH test plodnosti. Co se z něho dozvíte a měla byste jej absolvovat?

Hlavní součástí vyšetření plodnosti je koncentrace Anti-Müllerian hormonu (AMH) v krvi. V Unica tento test provádíme, abychom zjistili, jakou rezervu vajíček ve vaječnících pacientka má.

Plodnost ženy je totiž závislá na její ovariální rezervě (tedy množství vajíček ve vaječníku), která s věkem přirozeně klesá. Jedním z ukazatelů počtu vajíček je právě zmíněná koncentrace Anti-Müllerian hormonu (AMH) v krvi.

Test umí nejen odhadnout ovariální rezervu vajíček, ale předpovídá i sílu reakce na hormonální stimulaci. Díky tomu se můžete vyhnout riziku přehnané reakce vaječníku (syndrom OHSS).

Komu je test určen?

Test se doporučuje především ženám, které plánují odklad mateřství. Je však vhodný také pro ženy, které se o početí neúspěšně pokoušejí déle než rok, a také pro ty, v jejichž rodině se vyskytuje předčasná menopauza (před pětačtyřicátým rokem života). Vyšetření je rovněž určené pacientkám po operaci vaječníků a ženám s těžkou endometriózou či po chemoterapii.

Jaká hodnota AMH je normální?

Normální koncentrace AMH říká, že počet vajíček je dostatečný a plodnost ženy je optimální. Snížené hodnoty ukazují na nízkou pravděpodobnost otěhotnění. Obecně můžeme říci, že hodnota vyšší než 3 je vysoká, od 1 do 3 je normální, od 0,7 do 0,9 je snížená, od 0,3 do 0,7 je výrazně snížená a pod 0,3 je už velmi nízká. Je to však individuální a výsledek vám vysvětlí naši odborníci.

Jak probíhá odběr?

Hladina Anti-Müllerian hormonu se stanovuje z krve. Na odběr lze přijít v kterýkoli den menstruačního cyklu, protože hladina tohoto hormonu je v průběhu cyklu pořád stejná.

Naši odborníci vám na základě výsledku testování vysvětlí prognózu šance na otěhotnění a případně vám doporučí vhodná opatření nebo lékařský postup. Objednejte se na testy plodnosti nyní a zjistěte, jaké jsou vaše šance na miminko.


Rezervujte si svůj termín AMH testu ZDE

*V případě, že Váš preferovaný čas bude již obsazený, můžete se zaregistrovat jako náhradnice (žlutě označená událost). Jakmile se místo uvolní, dáme Vám vědět.

Kontaktujte nás

Související články

header-image

22. 4. 2024

Více než 30 let podpory neplodnosti - Týden Povědomí o Neplodnosti

Od 21. do 27. dubna si celosvětově připomínáme Týden informovanosti o neplodnosti, který je věnován podpoře soucitu, porozumění a podpoře těch, kteří čelí problémům s početím.

header-image

11. 4. 2024

Kdo může být dárkyní vajíček?

Darovat vajíčka a pomoci tak neplodnému páru mít miminko je jistě nepředstavitelný pocit. Ne každá žena se ale dárkyní může stát...

header-image

27. 3. 2024

Přichází jaro – období nových začátků a plodnosti

Jaro je již tradičně symbolem nového začátku. Příroda ožívá a všechno začíná růst a kvést. Stromy se zelenají, květiny vystrkují první poupata a ptáci zpívají, aby přivítali novou sezónu.