Akupunktura a plodnost: Odhalení tajemství tradiční Čínské Medicíny

header-image
header-image

Léčba jehličkami pozitivně ovlivňuje ovulaci, menstruační cyklus a hormonální rovnováhu. To vše přispívá k vyšší úspěšnosti početí.

Jehličky zvyšují plodnost

Léčba, během které se do akupunkturních bodů na těle pacienta vpichují jehličky, vychází z tradiční čínské medicíny. Jedná se o jednu z nejstarších forem léčby neplodnosti. Poslední světové studie ukazují, že spojení moderní západní a tradiční východní medicíny výrazně zvyšuje šanci na úspěch léčby neplodnosti. Akupunktura je tak skvělou podpůrnou léčbou při IVF. Zvyšuje úspěch oplodnění a uvolňuje nežádoucí napětí a stres.

Tělo v rovnováze

Během akupunktury terapeut obnovuje správné proudění energie v těle. Akupunkturní body spojují energetické dráhy na povrchu i v hloubce těla. Stimulujeme-li je vpichem jehel, podporujeme tak činnost jednotlivých orgánů. Dokážeme například zvýšit průtok krve do dělohy. Je také prokázáno, že léčba jehličkami zlepšuje funkci vaječníků a zvyšuje prokrvení endometria. Tím pomáhá zlepšit kvalitu děložní stěny. Akupunktura je vhodná i pro muže, u kterých zlepšuje kvalitu a počet spermií.

Bolí akupunktura?

Někteří pacienti jsou před první terapií nervózní a bojí se bolesti z jehliček. Jejich aplikace ale není bolestivá a z ošetření nemusíte mít strach. Jehly jsou tenké jako lidský vlas. Terapie jehličkami je velmi dobře snášena a nemá žádné vedlejší účinky. Naši terapeuti jsou vzdělaní v oboru tradiční čínské medicíny. S akupunkturou mají dlouholeté zkušenosti a jsou důležitou součástí našeho odborného lékařského týmu.

 

Kontaktujte nás

Související články