O nás
Naše kliniky

21. 6. 2023

Bjarne a Lotte: jejich cesta k rodičovství měla v Unice šťastný konec

header-image
header-image

Individuální péče o pacienty, nejnovější lékařské technologie a holistický přístup k léčbě neplodnosti jsou kritéria, která jsou pro nás v Unica nejdůležitější.
Nedávno jsme měli to potěšení potkat pár, který úspěšně prošel naší léčbou a přivítal na svět dceru Annamaju. Manželé Bjarne a Lotte byli tak laskaví, že s námi své osobní zážitky z léčby sdíleli a my se tak nyní o ně můžeme podělit v tomto blogovém článku.

Pár se o miminko snažil 4,5 roku, než se rozhodl pro léčbu na klinice Unica. Nejprve vyhledali pomoc jiné kliniky ve svém rodném Dánsku, nakonec však zvolili právě Unicu díky laskavosti a porozumění, které se jim během jejich návštěvy dostalo. Po prvním setkání s MUDr. Tomášem Frgalou se cítili nadšeni a plni optimismu.
Stejně pozitivní byl i jejich první dojem z kliniky, kde se cítili vítáni, vyslyšeni a pochopeni.

Podstoupit léčbu v cizí zemi se zpočátku zdálo nelehké. "Ze začátku jsme měli pocit, že to nebude možné zvládnout. Ale po naší první návštěvě jsme přišli na to, že jde jen o logistiku. V Brně jsme si strávili několik velmi pěkných dní, užívali si kultury, chodili do restaurací a snažili jsme si z pobytu udělat takovou malou romantickou dovolenou,“ popisují manželé.

V Unice měli možnosti vybrat si z široké nabídky dárkyň vajíček jednu velmi podobnou Lotte, což bylo při výběru rozhodující. Když se dozvěděli o pozitivním těhotenském testu, byli nadšeni a zároveň jim to přišlo neskutečné. Když pár poprvé uslyšel tlukot srdce své dcery, měli smíšené pocity; Bjarne byl šťastný a dokonce hádal, že to bude holčička, zatímco Lotte plakala dojetím.

Co by chtěli předat párům, které váhají podstoupit IVF léčbu? Hlavně povzbuzení, že i když může být cesta dlouhá a náročná, stojí za to. Je důležité zůstat optimističtí, protože šťastný konec může stejně tak čekat i na vás.
Před malou Annamajou rodiče historii jejího početí netají, naopak jí její příběh vyprávějí a sdílejí s ní obrázky z jejich cesty za rodičovstvím.

Nyní měl pár příležitost navštívit kliniku Unica znovu a setkat se s primářem Frgalou. "Bylo fantastické Tomáše na klinice znovu vidět a dojalo nás, jak rád byl, když potkal i naši malou dceru. Léčba neplodnosti je taková emoční horská dráha; už jsme skoro zapomněli, jaký to byl pocit. Ale setkání s Tomášem nás opět utvrdilo v tom, že i když ty předchozí neúspěchy byly hrozné, šance na šťastný konec za to stojí!“.

Jsme nadšeni, že jsme mohli Bjarnemu a Lotte na jejich cestě k miminku pomoci. Přejeme rodině vše nejlepší do budoucna a doufáme, že jejich příběh dodá naději a povzbuzení těm, na které vysněný cíl teprve čeká. Proto chceme i nadále poskytovat maximálně individualizovanou péči a využívat nejnovější lékařské technologie a holistický přístup k léčbě, abychom sen o založení rodiny mohli splnit i dalším párům.

Kontaktujte nás

Související články

header-image

5. 10. 2022

Co stojí za vynikajícími výsledky IVF léčby na klinikách Unica?

header-image

5. 8. 2021

Barbora

K práci na klinice mne úplně původně dovedl příběh mých blízkých přátel, kterým jsem ve složité situaci nedokázala pomoct, byť jsem velmi chtěla.

header-image

1. 8. 2021

Martina

Už odmala mám pocit, že musím pomáhat lidem okolo sebe. Vystudovala jsem zdravotní školu, na vysoké škole pak speciální pedagogiku a v tuto chvíli pracuji jako učitelka v českoanglických jeslích.