O nás
Naše kliniky

8. 12. 2023

Budou letošní Vánoce ty osudové?

header-image
header-image

Pro většinu lidí představují Vánoce příjemný čas, který tráví obklopeni rodinou, dětmi, dobrým jídlem a sváteční pohodou. Pro neplodné páry je však vánoční období často bolestnou připomínkou toho, že to jediné, po čem celý rok nejvíce toužily, se jim letos nesplnilo. A není proto divu, že tyto dvojice si Vánoce spojují se zcela jinými pocity, než je hojnost a radost.

Celosvětově má problém s neplodností kolem 10 % párů

Na klinikách Unica se denně setkáváme s mnoha takovými páry. A právě v předvánočním období cítíme, že je třeba jim dodat extra dávku naděje a podpory. Povzbudit je, aby měli pro svojí další cestu k rodičovství tolik potřebnou energii, pozitivní přístup a odhodlání.

Jaké jsou naše rady, jak zvládnout Vánoce bez miminka?

 

1. Zaměřte se na pozitiva

Zkuste se méně soustředit na to, co se zatím nepovedlo. Vnímejte naopak nabyté zkušenosti, které vám dosavadní snahy přinesly a co vás naučily.

2. Dejte stopku nepříjemným konverzacím

Osobní otázky a nevyžádané rady jsou na rodinných sešlostech už téměř tradicí. Pokud se ocitnete uprostřed podobného rozhovoru, slušně jej přerušte. Řekněte na rovinu, proč nechcete na toto téma konverzovat a změňte jej na něco příjemnějšího.

3. Udělejte další krok

Vaše dosavadní snahy o miminko zatím nebyly úspěšné. Abyste se dočkali jiného výsledku, je třeba mu jít naproti. Naplánujte si např. první bezplatnou konzultaci na klinikách Unica a zjistěte, jaké jsou vaše možnosti.

Právě o Vánocích naděluje Unica ty nejštědřejší dárky! V tomto období získáte ke každému novému IVF cyklu vstupní konzultaci zcela bezplatně a k tomu slevu až 5000 Kč na stimulační léky potřebné k IVF léčbě
Kliniky Unica a jejich specializované týmy jsou tu pro vás i během vánočních svátků!
Udělejme společně maximum, aby nejen tyto, ale i všechny další Vánoce u Vás doma byly šťastné.

Chcete využít Unica vánoční nabídku co nejdříve? Kontaktujte nás zde.

Kontaktujte nás

Související články

header-image

24. 4. 2024

Má životní prostředí vliv na vaši plodnost?

Naše zdraví, zejména plodnost, je významně ovlivněno prostředím, ve kterém žijeme. Vystavení určitým faktorům životního prostředí může mít podle stále rozsáhlejšího výzkumu škodlivé důsledky pro naše reprodukční zdraví.

header-image

22. 4. 2024

Více než 30 let podpory neplodnosti - Týden Povědomí o Neplodnosti

Od 21. do 27. dubna si celosvětově připomínáme Týden informovanosti o neplodnosti, který je věnován podpoře soucitu, porozumění a podpoře těch, kteří čelí problémům s početím.

header-image

11. 4. 2024

Kdo může být dárkyní vajíček?

Darovat vajíčka a pomoci tak neplodnému páru mít miminko je jistě nepředstavitelný pocit. Ne každá žena se ale dárkyní může stát...