O nás
Naše kliniky

14. 12. 2021

Unica je tu s vámi již 30 let!

header-image
header-image

Dnes máme opravdu dobrý důvod k oslavám. Unica totiž slaví již své 30. výročí! V roce 1991 se toho stalo mnoho. Byl zpřístupněn první web na světě, v Alpách byla nalezena mumie Ötziho a Sovětský svaz se konečně rozpadl. A je tomu také přesně 30 let, kdy se otevřely dveře první soukromé IVF kliniky Unica v České republice. 

Od svého založení v roce 1991 jsme dosáhli hned několika důležitých milníků, na které jsme hrdí, a které posunuly naši práci o velký kus dopředu; · 

2003 

V tomto roce jsme klasickou IVF léčbu rozšířili o i možnost léčby darovanými vajíčky. Díky našemu dárcovskému programu se narodilo první miminko z vajíčka od dárkyně. Dnes je naše databáze dárkyň největší v České republice a léčba neplodných párů tak v Unica začíná ihned a bez čekání.

2014 

Jako první klinika v Evropě jsme v rámci projektu sdílení know-how spojili síly s nejuznávanější kanadskou univerzitou McGill University v Montrealu. Jako lídři v oblasti IVF tak společně nastavujeme nejlepší procesy, které zvyšují úspěšnost léčby neplodnosti.

2017 

Po úspěchu první kliniky Unica otevřené v Brně jsme v roce 2017 přivítali nové pacienty také na zbrusu nové klinice v Praze. Díky tomu jsme se stali ještě dostupnější pro mnoho párů nejen v České republice, ale po celé Evropě.

2020 

V léčbě neplodnosti se neustále snažíme přinášet ty nejmodernější technologie a přístupy. Proto jsme jako jediná klinika v České republice přišli s unikátním konceptem, který spojuje nejnovější medicínské techniky s holistickým přístupem k léčbě. 

 

Máme-li však vyjádřit naše třicetileté výročí v číslech, chybí tu to nejdůležitější. A tím je 10 000. Tolik dětí se nám za posledních 30 let podařilo přivést na svět a právě to vnímáme jako náš největší úspěch. Tyto děti a šťastné rodiny, do kterých se narodily, jsou jasným důkazem toho, že naše každodenní usilovná práce má smysl. 

Jen těžko bychom však těchto úspěchů dosáhli bez našich pracovitých zaměstnanců. Právě zkušení specialisté, embryologové, sestřičky a koordinátorky naší kliniky jsou ti, kteří mění poslání a vizi Unicy ve skutečnost. Naším 30. výročím proto neoslavujeme jen naše úspěchy, ale také pevné vztahy, které jsme si vybudovali s našimi zaměstnanci, partnery a pacienty. Upřímně děkujeme za vaši dlouhodobou podporu a důvěru! 

A co si jakožto oslavenec přejeme? Aby se Unica i díky vám mohla nadále rozrůstat a pomáhat více rodinám splnit jejich sny o vlastním děťátku. Tento cíl zůstane vždy naší největší motivací.

Kontaktujte nás

Související články

header-image

24. 4. 2024

Má životní prostředí vliv na vaši plodnost?

Naše zdraví, zejména plodnost, je významně ovlivněno prostředím, ve kterém žijeme. Vystavení určitým faktorům životního prostředí může mít podle stále rozsáhlejšího výzkumu škodlivé důsledky pro naše reprodukční zdraví.

header-image

22. 4. 2024

Více než 30 let podpory neplodnosti - Týden Povědomí o Neplodnosti

Od 21. do 27. dubna si celosvětově připomínáme Týden informovanosti o neplodnosti, který je věnován podpoře soucitu, porozumění a podpoře těch, kteří čelí problémům s početím.

header-image

11. 4. 2024

Kdo může být dárkyní vajíček?

Darovat vajíčka a pomoci tak neplodnému páru mít miminko je jistě nepředstavitelný pocit. Ne každá žena se ale dárkyní může stát...