O nás
Naše kliniky

22. 11. 2022

Kouzlo Vánoc v České Republice

header-image
header-image

Vůně horké čokolády, perníčků, barevná světýlka a blyštivé dekorace. To vše může znamenat jen jediné. Vánoce už se blíží!

Prosincová návštěva České republiky bude jistě nezapomenutelným zážitkem, protože všude už je cítit duch Vánoc. Přijedete-li v této době na léčbu do Prahy nebo Brna, sněhovou nadílku máte téměř zaručenou. A existuje snad v době Vánoc něco, co by vytvořilo kouzelnější atmosféru?
Vlastně ano, existuje. Ještě kouzelnějším a vzrušujícím pocitem je představa, že příští Vánoce strávíte v pohodlí svého domova s ​​miminkem v náručí!

Pokud se chystáte si svůj výlet do Prahy nebo Brna naplno užít, máme spoustu nápadů, o které se s vámi rádi podělíme. V průběhu vánoční sezóny na vás tato dvě města dýchnou slavnostní atmosférou a vy se během svého pobytu určitě nebudete nudit.

V Praze nesmíte vynechat vánoční trhy na Staroměstském a Václavském náměstí umístěné v samém srdci města. Otevírají se již koncem listopadu a trvají až do 6. ledna. Staroměstskému náměstí vévodí velký vánoční strom zářící červenou a zlatou barvou, který nabízí působivý pohled na celé náměstí. Další oblíbený vánoční trh najdete hned vedle Pražského hradu, před bazilikou svatého Jiří. Na všech zmíněných místech můžete ochutnat tradiční vánoční pochoutky, jako je trdelník, nebo si koupit vánoční dekorace a suvenýry pro své blízké.

Budete-li mít štěstí, na cestě ze Staroměstského náměstí na Pražský hrad budete moci obdivovat plovoucí labutě na Vltavě.

Praha navíc nezklame ani ty z vás, kteří mají rádi umění. Vybírat můžete z množství koncertů vážné hudby, představení opery nebo baletu. Mějte ale na paměti, že některé z těchto inscenací, jako je např. Louskáček v Národním divadle, jsou natolik žádané, že vstupenky se rychle vyprodávají.
Vánoční čas v Brně je o poznání klidnější, ale stále působivý. Není divu, že tu kdysi trávil Vánoce sám Mozart! V Brně na Starém Městě se konají vánoční trhy jak na náměstí Svobody, tak na Dominikánském náměstí, kde najdete různé moravské speciality, ale i široký výběr suvenýrů, dekorací a dalších vánočních dobrot.

Dominikánské náměstí je obzvlášť proslulé dřevěným vyřezávaným betlémem v životní velikosti, ve kterém uvidíte svatou rodinu, tři krále, anděly a zvířata.

Pro milovníky bruslení Brno nabízí úžasné kluziště pod širým nebem, a to hned vedle kostela sv. Tomáše. A nenechte se zmást, i Brno má svůj hrad! V jeho věži se loni rozsvítil nejvyšší vánoční strom v celém městě. Další vánoční atrakcí je 33 metrů vysoké ruské kolo, které nabízí nádherný výhled na celé centrum města.

V Unica věříme, že poznávání Prahy a Brna v tomto kouzelném předvánočním čase vám pomůže se rozptýlit a odpočinout si ve dnech před plánovanou léčbou neplodnosti nebo i po ní. Obě města toho mají hodně co nabídnout a atmosféra Vánoc, která zde panuje, vám přinese okamžiky plné naděje a štěstí.

Neváhejte kontaktovat náš Unica tým ještě dnes a my vám pomůžeme naplánovat ten nejlepší vánoční výlet.

Vánoce v Unica:

S kódem ''UnicaChristmasGift'' získáte slevový
poukaz v hodnotě až 5000 Kč na IVF léčbu.
Je statisticky dokázáno, že je úspěšnost početí v zimním období
mnohem vyšší než v jiných měsících. možná je to právě kouzlem Vánoc?
V Unice chceme podpořit pacienty právě v tomto období a našim největším přáním je, aby se stali rodiči.
Kontaktujte nás ještě dnes a objednejte se na nezávaznou konzultaci.

* Využít poukaz můžete v případě provedené punkce či transferu embrya během prosince 2022 nebo ledna 2023. Nevztahuje se na transfery zmrazených embryí ani na nitroděložní inseminaci.

Kontaktujte nás

Související články

header-image

22. 4. 2024

Více než 30 let podpory neplodnosti - Týden Povědomí o Neplodnosti

Od 21. do 27. dubna si celosvětově připomínáme Týden informovanosti o neplodnosti, který je věnován podpoře soucitu, porozumění a podpoře těch, kteří čelí problémům s početím.

header-image

11. 4. 2024

Kdo může být dárkyní vajíček?

Darovat vajíčka a pomoci tak neplodnému páru mít miminko je jistě nepředstavitelný pocit. Ne každá žena se ale dárkyní může stát...

header-image

27. 3. 2024

Přichází jaro – období nových začátků a plodnosti

Jaro je již tradičně symbolem nového začátku. Příroda ožívá a všechno začíná růst a kvést. Stromy se zelenají, květiny vystrkují první poupata a ptáci zpívají, aby přivítali novou sezónu.