Jaké jsou možnosti po neúspěšném transferu?

header-image
header-image

K neúspěšnému transferu dochází tehdy, nepodaří-li se implantace embrya. V takovém případě ženské tělo vajíčko z endometria vyloučí. Bohužel je to jeden z reálných scénářů IVF, který je pro ženy náročný obzvlášť při prvním transferu. Na klinikách Unica však zaručujeme, že jsme tu kdykoliv pro vás a podpoříme vás i v těchto nejtěžších chvílích.


Neúspěšný transfer může být způsoben kvalitou spermií a/nebo embrya. Lékař ještě před samotným transferem kvalitu spermií a embrya kontroluje. Přesto, že jsou všechny zdravotní faktory v pořádku, není zaručené, že okamžitě otěhotníte. Na výsledku těhotenského testu se totiž podílí také genetické faktory.
Zvlášť kvalita spermií do značné míry závisí na genetice, jelikož hlavička spermie obsahuje DNA. Má-li toto DNA nějaké abnormality, funkce spermie je ohrožena.


Dalším možným důvodem neúspěšného přenosu je nízká děložní sliznice.
Některé další příčiny neúspěšných transferů nám mnohdy zůstávají utajené. Dobrou zprávou však je, že neúspěšný transfer ještě neznamená, že nemáte šanci otěhotnět, ba naopak! Někdy může právě neúspěšný transfer lékaři naznačit, kde nastal problém a jak mu v budoucnu předejít.
Po prvním neúspěšném transferu není třeba panikařit ani začínat léčbu neplodnosti. Špatné zprávy mohou pacientům přinést jisté zklamání. Ale k neúspěšným transferům obvykle dochází právě na začátku léčby IVF a je tedy nutné být trpěliví.


Máte-li za sebou již mnoho neúspěšných transferů, je na místě zkontrolovat, zda-li je v těle ženy vše v pořádku. Proto lékaři ověřují symetrii děložní dutiny, kvalitu sliznice nebo potenciální přítomnost polypů nebo jiné patologie. Tyto by mohly způsobit, že se embryu nedaří se v děloze udržet. Dalším důvodem, který může vést k selhání transferu, jsou také imunologické a genetické příčiny.
Součástí léčby poté mohou být lékařem předepsané léky, genetický screeningu a imunoterapie. Pacienti mají také možnost využít metody ICSI nebo asistovaného hatchingu.

 
Všechny tyto techniky jsou vám na klinikách Unica dostupné. Vždy je však důležité vaše možnosti nejprve probrat s našimi odborníky. Věřte, že v Unica se pro vás vždy snažíme najít nejvhodnější a nejpraktičtější léčbu, která vám splní váš velký sen.

Kontaktujte nás

Související články