O nás
Naše kliniky

18. 5. 2023

IVF léčba konečně přestává být tabu

header-image
header-image

I přesto, že první miminko „ze zkumavky“ se narodilo už v roce 1978, ještě několik desítek let poté nebyla léčba in-vitro časté téma k hovoru. Neplodnost byla mnohdy z kulturních i společenských důvodu stigmatizována a kolem IVF kolovalo mnoho mýtů. Ty byly často důvodem, proč některé páry nedůvěřovaly moderní medicíně nebo svoji léčbu držely v tajnosti.

Čím více se však lidé seznamovali s novými technologiemi a sledovali obrovský pokrok asistované reprodukce, začali IVF vnímat jako jedinečnou šanci, díky které se i oni mohou stát rodiči. Jak se povědomí o této technice šířilo, společenský pohled na IVF se měnil. Najednou jsme se dozvěděli, že neplodnost postihuje přibližně každý šestý pár! A dříve nebo později jsme se v našem okolí s některou takovou dvojicí sami setkali.

Otevřít téma neplodnosti a asistované reprodukce pomohly i slavné páry, jejichž miminka byla počata právě díky technice IVF. Chrissy Teigen, Brooke Shields, Courteney Cox nebo Michelle a Barack Obamovi. Ti všichni se světu svěřili se svojí nelehkou cestou k rodičovství a zároveň dali mnoha párům naději, že asistovaná reprodukce může pomoci i jim.

S pocity anglické modelky Cressidy Bonas, které sdílí v nedávném článku, se jistě dokážou ztotožnit všichni, kteří s neplodností bojují. I její příběh má ale šťastný konec. Hned po prvním cyklu IVF se jí podařilo otěhotnět a se svým manželem nedávno na svět přivítali prvního syna.

Všechny tyto příběhy nám ukazují, že stát se rodiči občas není jednoduché. Zároveň jsou ale jasným důkazem toho, že v dnešním světě existuje mnoho způsobů, jak se vytouženého dítěte dočkat. A že nejdůležitější krok je ten první.

Je to i váš příběh a začínáte ztrácet naději? Nechte nás, abychom vám pomohli. Tým specialistů kliniky Unica má dlouhodobě vynikající výsledky a dokáže najít individuální řešení i ve vašem případě. Kontaktujte koordinátora léčby a udělejte svůj první krok k vysněnému miminku.

Kontaktujte nás

Související články

header-image

11. 4. 2024

Kdo může být dárkyní vajíček?

Darovat vajíčka a pomoci tak neplodnému páru mít miminko je jistě nepředstavitelný pocit. Ne každá žena se ale dárkyní může stát...

header-image

27. 3. 2024

Přichází jaro – období nových začátků a plodnosti

Jaro je již tradičně symbolem nového začátku. Příroda ožívá a všechno začíná růst a kvést. Stromy se zelenají, květiny vystrkují první poupata a ptáci zpívají, aby přivítali novou sezónu.

header-image

20. 3. 2024

Mimoděložní těhotenství

Každé těhotenství, které se vyvine mimo dělohu, se nazývá mimoděložní těhotenství. K tomu dochází, když se oplodněné vajíčko uhnízdí v oblasti, která není schopna udržet jeho růst.