Evropský týden plodnosti 2022

header-image
header-image

Fertility Europe, celoevropská organizace zastupující sdružení pacientů věnující se (ne)plodnosti, pořádá již 7. Evropský týden plodnosti (European Fertility Week, EFW). Od svého založení v roce 2016 se již tradičně koná v prvním listopadovém týdnu. Letos datum připadá na 7. – 13. listopadu 2022. Tento ročník EFW se zaměřuje na informovanost o nesnázích, které často na pacienty na jejich cestě za rodičovstvím čekají.
25 milionů pacientů v celé Evropě se potýká s neplodností. Příběh každého z nich je jedinečný, a také délka jejich cesty je různá. Přesto mají spoustu společného. Jejich snaha o založení rodiny je často nejen fyzickou, ale i psychickou výzvou.
Pacienti trpící problémy s plodností musí řešit nejednu komplikaci a překážku. Mnozí zažijí několik neúspěchů a pádů, než se jim dostane adekvátní a kvalitní lékařské péče. I když pocházejí z různých evropských zemí, potýkají se s podobnými problémy a tématy, o kterých je důležité mluvit. Proč? Abychom přiblížili téma reprodukční medicíny co možná největšímu okruhu lidí. Abychom bojovali proti překážkám v přístupu k léčbě neplodnosti v celé Evropě. Ale také abychom podpořili ty, kteří sami s neplodností bojují a možná ztrácejí naději.
Protože právě reálná zkušenost pacientů pomáhá dalším párům najít motivaci v léčbě neplodnosti a dává jim potřebnou podporu a naději.
V Unica víme, že na míru sestavená léčba a osobní přístup k pacientovi jsou důležité pro dosažení co možná nejlepších výsledků. Proto na naší klinice úzce spolupracují specialisté na IVF a také psychologové, akupunkturisté, fyzioterapeuti nebo lektoři jógy. Snažíme se, aby fyzické zdraví našich pacientů bylo v rovnováze s jejich psychickým stavem a duševní pohodou.
Aby mohli naši pacienti získat zkušenosti doslova z první ruky, vytvořila Unica jedinečný ambasadorský program na podporu pacientů během léčby neplodnosti. Ostatní pacienti, kteří jsou o pár kroků dále v léčbě nebo právě řeší stejný problém, sdílejí své zkušenosti a dávají si navzájem naději. Jejich komunikace jim pomáhá překonat nejistotu a pochybnosti na cestě za vytouženým miminkem.
Udělejte první krok a využijte Evropský týden plodnosti jako skvělou příležitost otestovat svou plodnost. Ať už se chcete dozvědět více o svém zdravotním stavu nebo začít řešit své problémy s plodností, tým Unica je tu, aby vám pomohl. Kontaktujte naše koordinátory ještě dnes.

Kontaktujte nás

Související články