O nás
Naše kliniky

9. 11. 2022

Evropský týden plodnosti 2022

header-image
header-image

Fertility Europe, celoevropská organizace zastupující sdružení pacientů věnující se (ne)plodnosti, pořádá již 7. Evropský týden plodnosti (European Fertility Week, EFW). Od svého založení v roce 2016 se již tradičně koná v prvním listopadovém týdnu. Letos datum připadá na 7. – 13. listopadu 2022. Tento ročník EFW se zaměřuje na informovanost o nesnázích, které často na pacienty na jejich cestě za rodičovstvím čekají.
25 milionů pacientů v celé Evropě se potýká s neplodností. Příběh každého z nich je jedinečný, a také délka jejich cesty je různá. Přesto mají spoustu společného. Jejich snaha o založení rodiny je často nejen fyzickou, ale i psychickou výzvou.
Pacienti trpící problémy s plodností musí řešit nejednu komplikaci a překážku. Mnozí zažijí několik neúspěchů a pádů, než se jim dostane adekvátní a kvalitní lékařské péče. I když pocházejí z různých evropských zemí, potýkají se s podobnými problémy a tématy, o kterých je důležité mluvit. Proč? Abychom přiblížili téma reprodukční medicíny co možná největšímu okruhu lidí. Abychom bojovali proti překážkám v přístupu k léčbě neplodnosti v celé Evropě. Ale také abychom podpořili ty, kteří sami s neplodností bojují a možná ztrácejí naději.
Protože právě reálná zkušenost pacientů pomáhá dalším párům najít motivaci v léčbě neplodnosti a dává jim potřebnou podporu a naději.
V Unica víme, že na míru sestavená léčba a osobní přístup k pacientovi jsou důležité pro dosažení co možná nejlepších výsledků. Proto na naší klinice úzce spolupracují specialisté na IVF a také psychologové, akupunkturisté, fyzioterapeuti nebo lektoři jógy. Snažíme se, aby fyzické zdraví našich pacientů bylo v rovnováze s jejich psychickým stavem a duševní pohodou.
Aby mohli naši pacienti získat zkušenosti doslova z první ruky, vytvořila Unica jedinečný ambasadorský program na podporu pacientů během léčby neplodnosti. Ostatní pacienti, kteří jsou o pár kroků dále v léčbě nebo právě řeší stejný problém, sdílejí své zkušenosti a dávají si navzájem naději. Jejich komunikace jim pomáhá překonat nejistotu a pochybnosti na cestě za vytouženým miminkem.
Udělejte první krok a využijte Evropský týden plodnosti jako skvělou příležitost otestovat svou plodnost. Ať už se chcete dozvědět více o svém zdravotním stavu nebo začít řešit své problémy s plodností, tým Unica je tu, aby vám pomohl. Kontaktujte naše koordinátory ještě dnes.

Kontaktujte nás

Související články

header-image

24. 4. 2024

Má životní prostředí vliv na vaši plodnost?

Naše zdraví, zejména plodnost, je významně ovlivněno prostředím, ve kterém žijeme. Vystavení určitým faktorům životního prostředí může mít podle stále rozsáhlejšího výzkumu škodlivé důsledky pro naše reprodukční zdraví.

header-image

22. 4. 2024

Více než 30 let podpory neplodnosti - Týden Povědomí o Neplodnosti

Od 21. do 27. dubna si celosvětově připomínáme Týden informovanosti o neplodnosti, který je věnován podpoře soucitu, porozumění a podpoře těch, kteří čelí problémům s početím.

header-image

11. 4. 2024

Kdo může být dárkyní vajíček?

Darovat vajíčka a pomoci tak neplodnému páru mít miminko je jistě nepředstavitelný pocit. Ne každá žena se ale dárkyní může stát...