Měsíc povědomí o endometrióze

header-image
header-image

Březen je měsícem informovanosti o endometrióze, tedy časem, kdy se zvyšuje povědomí o tomto běžném, ale často nepochopeném onemocnění, které postihuje miliony žen po celém světě. Endometrióza je onemocnění, při kterém tkáň, která normálně vystýlá vnitřek dělohy, roste mimo ni a způsobuje bolest, neplodnost a další příznaky.
My v Unica rozumíme problémům, které s sebou endometrióza přináší, a snažíme se našim pacientkám poskytovat tu nejlepší možnou péči a podporu. Věříme, že včasná diagnóza, účinná léčba a průběžná péče jsou klíčem k tomu, abychom ženám s endometriózou pomohli žít šťastný a zdravý život.

Existuje celá řada možností léčby endometriózy, včetně léčby bolesti, hormonální terapie a chirurgického zákroku. V Unica nabízíme celou řadu pokročilých léčebných postupů pro léčbu neplodnosti, jako je IVF a ICSI, které mohou ženám s endometriózou pomoci splnit jejich sen o založení rodiny. Naši zkušení specialisté na léčbu neplodnosti pracují s každou pacientkou na vytvoření individuálního léčebného plánu, který je přizpůsoben jejich individuálním potřebám a cílům.

Kromě pokročilé léčby neplodnosti nabízíme také řadu holistických metod, které podporují fyzickou, emocionální a duševní pohodu našich pacientů. Věříme, že správná výživa, redukce stresu a emocionální podpora jsou pro optimální plodnost zásadní.
Našim pacientům nabízíme jógu plodnosti, fyzioterapii, konzultace s licencovaným psychologem a výživové poradenství. Jóga plodnosti je jemný a účinný způsob, jak snížit stres, zlepšit krevní oběh a vyrovnat hormony. Naši zkušení instruktoři pracují s našimi pacienty na vytvoření individuální jógové praxe, která je přizpůsobena jejich specifickým potřebám.

Dalším důležitým aspektem našeho holistického přístupu k léčbě neplodnosti je fyzioterapie. Naši fyzioterapeuti pracují s pacienty na řešení jakýchkoli problémů s pohybovým aparátem nebo pánevním dnem, které mohou ovlivňovat jejich plodnost. To může zahrnovat cvičení na zlepšení držení těla, posílení svalů a zmírnění bolesti.

Nabízíme také poradenské služby s licencovaným psychologem, který se specializuje na problematiku plodnosti. Náš psycholog poskytuje emoční podporu a poradenství, aby našim pacientům pomohl zvládat emoční vzestupy a pády léčby neplodnosti.

V neposlední řadě věříme, že pro optimální plodnost je zásadní správná výživa. Náš odborník na výživu spolupracuje s našimi pacienty na vytváření individuálních stravovacích plánů, které jsou přizpůsobeny jejich individuálním potřebám a preferencím. To může zahrnovat doporučení potravin bohatých na živiny, doplňků stravy a dalších změn ve stravování, které mohou zlepšit plodnost a celkový zdravotní stav.

Uvědomujeme si, že léčba neplodnosti se netýká pouze fyzických aspektů reprodukčního zdraví, ale také emocionální a duševní pohody. Proto mimo naší pokročilé léčby neplodnosti nabízíme řadu holistických služeb a snažíme naše pacienty podpořit v dosažení jejich cílů a v tom, aby žili co nejlépe.

Kontaktujte nás

Související články