O nás
Naše kliniky

19. 7. 2020

Koronavirus: léčba neplodnosti a těhotenství

header-image
header-image

Pro všechny páry zvažující nebo podstupující léčbu neplodnosti a těhotenství vystává otázka, nakolik rozšíření viru COVID-19 péči o neplodné páry a následná těhotenství ovlivňuje.


Na základě aktuálních doporučení odborných společností, jichž je klinika Unica členem (ASRM, ESHRE, International Fertility Alliance) citujeme následující prohlášení:

Zatím dostupné studie neprokázaly přenos viru COVID-19 z infikované matky na její plod nebo dítě.

COVID-19 není příbuzným viru ZIKA, který má negativní vliv na vývoj plodu a těhotenství.

V případě snahy o zvýšenou obezřetnost mohou páry, u kterých již probíhá léčba neplodnosti, odsunout díky kryokonzervaci vložení embrya do dělohy a těhotenství do doby, kdy bude celková situace stabilizována.

 

Klinika UNICA pozorně sleduje všechny skutečnosti související s celkovou zdravotní situací. Od počátku výskytu epidemie dodržujeme preventivní opatření přímo na klinice i v souvisejících procesech tak, aby se žádný zaměstnanec, dodavatel či pacient s podezřením na infekci nepohyboval v prostorách kliniky. Klademe důraz na zvýšená hygienická opatření a důslednou dezinfekci.

Klinika UNICA je otevřena a připravena odpovědět na vaše dotazy, podpořit vás a postarat se o vás. Některé léčebné postupy mohou být pozdrženy v souladu s aktuálními doporučeními. Péče o neplodný pár je však cestou, která vyžaduje svůj čas, a právě tuto dobu řada párů využívá jako příležitost zaměřit se na své plány a poradit se o dalších krocích.

UNICA nabízí možnost lékařských videokonzultací pro páry, které se v současné době nacházejí v karanténě nebo nemají možnost cestovat a dostavit se ke konzultaci osobně.

V době krizové situace v oblasti veřejného zdraví stoupá zájem rovněž o témata týkající se poruch plodnosti. Kontaktujte nás se svými otázkami, poradíme vám a pomůžeme k dosažení vašeho snu nejbezpečnější možnou cestou.

 

Odborný tým kliniky UNICA

Kontaktujte nás

Související články

header-image

22. 4. 2024

Více než 30 let podpory neplodnosti - Týden Povědomí o Neplodnosti

Od 21. do 27. dubna si celosvětově připomínáme Týden informovanosti o neplodnosti, který je věnován podpoře soucitu, porozumění a podpoře těch, kteří čelí problémům s početím.

header-image

11. 4. 2024

Kdo může být dárkyní vajíček?

Darovat vajíčka a pomoci tak neplodnému páru mít miminko je jistě nepředstavitelný pocit. Ne každá žena se ale dárkyní může stát...

header-image

27. 3. 2024

Přichází jaro – období nových začátků a plodnosti

Jaro je již tradičně symbolem nového začátku. Příroda ožívá a všechno začíná růst a kvést. Stromy se zelenají, květiny vystrkují první poupata a ptáci zpívají, aby přivítali novou sezónu.