O nás
Naše kliniky

19. 1. 2022

Cestujete do České republiky? Čekají vás tato aktuální proticovidová opatření.

header-image
header-image

Plánujete-li se za léčbou neplodnosti vydat do samého srdce Evropy, do České republiky, jistě vás bude zajímat, s jakými protiepidemickými opatřeními byste měli počítat a jaká je zde aktuální situace. Abychom vám vaši cestu co možná nejvíce zjednodušili, hlavní pravidla a podmínky jsme pro vás přehledně sepsali do tohoto článku. 

Před příjezdem 

Vstup do České republiky je do jisté míry omezený a jeho podmínky se liší podle toho, ze které země přijíždíte. Cestujete-li letecky nebo jinou hromadnou dopravou, je třeba, abyste před vstupem do České republiky vyplnili online příjezdový formulář. Bezproblémový příjezd čeká všechny ty, kteří prošli kompletní vakcinací. Pokud nejste plně očkovaní, svoji bezinfekčnost budete muset prokázat antigenním nebo RT-PCR testem. Konkrétní informace podle rozdělení zemí příjezdu najdete zde

Po dobu pobytu 

Při pobytu v uzavřených prostorách je v České republice nutné mít zakrytá ústa respirátorem třídy FFP2 / KN 95. Chcete využívat služeb hotelů a restaurací? V takovém případě se budete muset prokázat certifikátem o kompletní vakcinaci nebo potvrzením o prodělání nemoci covid-19 ne starším než 180 dní. Budete-li se chtít při zimní procházce ohřát teplým nápojem, zvolte raději kávu nebo čaj. Na veřejných místech je totiž konzumace alkoholu zakázána. 

Na klinikách Unica 

Kliniky Unica v Praze a Brně dodržují přísná hygienická opatření, aby zajistily vaši maximální bezpečnost. Naše týmy odborníků jsou vám denně k dispozici, aby vás podpořily na vaší cestě za rodičovstvím. Koordinátorky léčby v Unica hovoří sedmi světovými jazyky a jsou tu, aby vám pomohly s přípravou vaší cesty. 

Potřebujete pro svou cestu potvrzení o plánovaném lékařském ošetření? Obratem vám jej zašleme. 

Potřebujete před návratem domů podstoupit RT-PCR test? Rádi vám jej na klinikách zdarma provedeme. 

Je tu něco dalšího, co by vaši cestu mohlo zjednodušit? Neváhejte se na nás obrátit.

 

Kontaktujte nás

Související články

header-image

11. 4. 2024

Kdo může být dárkyní vajíček?

Darovat vajíčka a pomoci tak neplodnému páru mít miminko je jistě nepředstavitelný pocit. Ne každá žena se ale dárkyní může stát...

header-image

27. 3. 2024

Přichází jaro – období nových začátků a plodnosti

Jaro je již tradičně symbolem nového začátku. Příroda ožívá a všechno začíná růst a kvést. Stromy se zelenají, květiny vystrkují první poupata a ptáci zpívají, aby přivítali novou sezónu.

header-image

20. 3. 2024

Mimoděložní těhotenství

Každé těhotenství, které se vyvine mimo dělohu, se nazývá mimoděložní těhotenství. K tomu dochází, když se oplodněné vajíčko uhnízdí v oblasti, která není schopna udržet jeho růst.