O nás
Naše kliniky

14. 7. 2010

Unica se spojila s McGill University

header-image
header-image

Jedna z nejprestižnějších univerzit na světě, kanadská McGill University, se rozhodla uzavřít strategické partnerství s brněnskou Unicou, prvním institutem reprodukční medicíny v České republice vedenou prof. MUDr. Zdeňkem Malým, CSc. Právě profesor Malý se díky svému věhlasu na českém i mezinárodním poli reprodukční medicíny zasloužil o to, že si McGill University vybrala ze všech evropských klinik Unicu.

„Jsme velmi pyšní, že Unica započala spolupráci s renomovaným McGill Reproductive Centre spadajícím pod montrealskou McGill University. Při své práci neustále usilujeme o to, abychom svým pacientkám poskytovali tu nejlepší péči, především ve smyslu nejmodernějších a nejšetrnějších metod, postupů a technologií. Proto jsme hledali světového partnera, který by splňoval nejvyšší nároky v oblasti reprodukční medicíny. A právě spolupráce s McGill University nám otevře dveře k těm nejmodernějším technologiím a poznatkům, které ve světě reprodukční medicíny existují,“ uvedl prof. MUDr. Zdeněk Malý, CSc.

Profesor Malý pracoval od roku 1981 na I. Gynekologicko-porodnické klinice v Brně a byl součástí týmu profesora Pilky, který v roce 1982 přivedl na svět první dítě „ze zkumavky“ v bývalém Československu a tehdejším východním bloku. Další dva členové tohoto týmu, prof. Trávník a Dr. Hanzelka, založili v roce 1994 Unicu, první kliniku reprodukční medicíny v České republice. Profesor Malý převzal v roce 2001 její vedení; předtím působil jako přednosta Porodnicko-gynekologické kliniky Fakultní nemocnice Brno-Bohunice. Dlouhodobě spolupracuje i s dalšími evropskými institucemi, jejichž pacientky se jezdí do Unicy léčit.

„McGill je velmi potěšen, že může sdílet své světově uznávané postupy, standardy a obecně vysokou kvalitu na poli asistované reprodukce právě s klinikou Unica. S profesorem Malým jsme přesvědčeni, že díky tomuto spojení společně přivedeme na svět novou generaci zdravých dětí,“ oznámil Dr. Hananel Holzer, přednosta McGill Reproductive Centre a profesor na katedře Porodnictví a gynekologie na McGill University. Dr. Holzer a jeho tým patří mezi přední lékaře v oboru reprodukční medicíny a je autorem mnoha publikací a článků týkajících se neplodnosti.

McGill University byla založena v roce 1821 montrealským obchodníkem a filantropem Jamesem McGillem. V současné době má 21 fakult a je považována za nejprestižnější kanadskou univerzitu i jednu z nejuznávanějších univerzit na světě.

Strategické spojení Unicy a McGill University zahrnuje kromě sdíleného know-how, technologií a nejnovějších poznatků z oblasti reprodukční medicíny i konzultaces nejlepšími světovými specialisty, kontinuální vzdělávání a školení na nejvyšší úrovni a zajištění nejvyšších odborných standardů.

„Současný stav je takový, že se reprodukční medicína považuje za jakýsi atraktivní byznys. Čím dál více párů má problémy počít přirozenou cestou, což má za následek vznik stále nových a nových zařízení, která však někdy zapomínají, že stále jde – nebo by mělo jít – v prvé řadě o vědeckou disciplínu. Je úžasné, jak rychle jde tato věda kupředu, co bylo před pár lety ještě nemožné, je dnes již běžné,“ uvedl profesor Malý. „Jsem velmi rád, že je Unica vedena lidmi, kterým jde v prvé řadě o odbornost a neustálé hledání lepších a k ženskému tělu šetrnějších možností, jak pomoci párům přivést na svět zdravé dítě.“ 

Kontaktujte nás

Související články

header-image

27. 3. 2024

Přichází jaro – období nových začátků a plodnosti

Jaro je již tradičně symbolem nového začátku. Příroda ožívá a všechno začíná růst a kvést. Stromy se zelenají, květiny vystrkují první poupata a ptáci zpívají, aby přivítali novou sezónu.

header-image

20. 3. 2024

Mimoděložní těhotenství

Každé těhotenství, které se vyvine mimo dělohu, se nazývá mimoděložní těhotenství. K tomu dochází, když se oplodněné vajíčko uhnízdí v oblasti, která není schopna udržet jeho růst.

header-image

13. 3. 2024

Jak vaše strava ovlivňuje vaši plodnost?

Strava a životní styl jsou zásadními prvky pro vaše reprodukční zdraví. Existuje několik životně důležitých živin, které vaši plodnost dokážou podpořit.